Varnostni odsevni jopič

Varnostni odsevni jopič je ključna dodatna oprema za avtomobile, ki prispeva k večji varnosti voznika in potnikov, zlasti v situacijah, ko je treba zapustiti vozilo ob cesti.
 

Varnostni odsevni jopič

Varnostni odsevni jopič je oblačilo, običajno v svetlo oranžni ali rumeni barvi, opremljeno z odsevnimi trakovi. Namen tega jopiča je, da uporabniku zagotavlja večjo vidljivost in ga naredi bolj prepoznavnega v prometnem okolju, še posebej ob slabih svetlobnih razmerah ali v situacijah, ko je treba vozilo zapustiti na cesti.
 

Zakonska podlaga

Zakonske zahteve glede uporabe varnostnega odsevnega jopiča se razlikujejo od države do države. V večini držav je zakonsko določeno, da morajo vozniki in potniki v primeru, ko zapustijo vozilo ob cesti zaradi nesreče ali okvare, nositi varnostni odsevni jopič, da jih lahko drugi udeleženci cestnega prometa bolje opazijo.

V Sloveniji je odsevni telovnik ob izstopu iz vozila v primeru okvare ali nesreče obvezen za vse, v nekaterih drugih državah pa samo za voznika.
 

Kratek opis uporabe

  1. Oblecite jopič: V primeru, da morate zapustiti vozilo na cesti zaradi nesreče ali okvare, takoj oblecite varnostni odsevni jopič. Prepričajte se, da je dobro vidno, in da so odsevni trakovi obrnjeni proti prometu.
  2. Ostani na varnem mestu: Ostanite na varnem mestu stran od prometnega toka, če je to mogoče. V primeru nesreče ali okvare poskrbite za svojo varnost.
  3. Vklopite varnostne utripalke: Vključite varnostne utripalke na svojem vozilu, da še dodatno opozorite druge udeležence cestnega prometa.
  4. Ne stojte na cestišču: Poskrbite, da ne boste stali na cestišču, razen če ni druge možnosti, in vedno pazite na okoliški promet.
S pravilno uporabo varnostnega odsevnega jopiča lahko bistveno povečate svojo varnost in prepoznavnost ob cesti ter prispevate k preprečevanju prometnih nesreč.

 

NAROČILO

Veleprodaja (pravne osebe)

konstill@konstill.com
 01 759 05 80

Maloprodaja

www.avtopreproge.si
080 88 77

KONSTILL d.o.o. Z vami že 30 LET

KONSTILL PODJETJE ZA PROIZVODNJO IN TRGOVINO D.O.O.

D.Š.: SI97931578 M.Š.: 5487005000

SI56 0208 3001 2117 024
(odprt 20.6.2001, NLB d.d.)

SI56 3300 0000 5416 762
(odprt 14.6.2012, Addiko Bank d.d.)

Konstill d.o.o. Logatec - Proizvodnja tekstilnih preprog za avtomobile, prodaja gumijastih preprog za avto, obvezna in dodtana oprema ter vlečne kljuke za avto.Vse pravice pridržane. | Piškotki
© 2020 - Konstill d.o.o.

Vse pravice pridržane. | Piškotki
© 2020 - Konstill d.o.o.

Konstill d.o.o. Logatec - Proizvodnja tekstilnih preprog za avtomobile, prodaja gumijastih preprog za avto, obvezna in dodtana oprema ter vlečne kljuke za avto.

Ponudba na povezanih spletnih straneh www.avtopreproge.si se lahko razlikuje od ponudbe v posamezni regiji oz. državi. Fotografije so simbolične.